Oletko sinäkin käsitteiden viidakossa?

Steriloiminen, desinfiointi ja sanitointi?
Tiedätkö mitä eroa näillä käsitteillä on?

 

StockSnap_EKN0YFTRRP.jpg

Aktiiviveden englanninkielisessä materiaalissa puhutaan aina luokituksesta sanitizer.  Sen matala-asteinen desinfiointikyky on ollut haasteellista ymmärtää myös meille itsellemme. 

Useissa käyttökohteissamme odotetaan ja tarvitaan erinomaista hygienistä tulosta, mutta silti halutaan välttää varsinaisten desinfiointiaineiden käyttöä. Se on ymmärrettävää, sillä mikrobisto kehittää nopeasti vastustuskyvyn perinteisten puhdistusaineiden kemikaaleille ja desinfiointiominaisuuksille. Aktiivivesi on kuitenkin toisenlainen.

Ero näiden käsitteiden välillä on kuitenkin oikeasti selkeä:
a) steriloitu pinta on puhdas, siitä on saatu pois kaikki, niin elävät kuin kuolleet mikrobit.
b) desinfioitu pinta on puhdas siten, että siinä ei ole eläviä mikrobeja, mutta voi olla kuolleita.
c) sanitoitu pinta on puhdas siten, että sen mikrobimäärää on vähennetty merkittävästi.

Aktiivivedellä sanitoitu pinta on turvallista puhtautta, sillä Aktiivivesi ei jätä jäämää ja on poistunut pinnalta kokonaan siivouksen jälkeen. Se ei siis suosi mitään tai ketään, eikä muuta mikrobiston koostumusta. Vain määrä vähentyy, jolloin hygienia paranee ja sairauksien tartunta vähenee kosketuspinnoilta toisiin ihmisiin.  

Aktiivivesi on tutkittu, todistettu ja turvallinen valinta ja käyttövalmis puhdistusvesi perinteisten siivousaineiden sijaan, jolla sinunkin työpaikallasi voidaan vähentää nopeasti sairauspoissaoloja.

Mitä jos flunssa ei enää iskisikään niin kovin?  Aktiiviveden käyttäjät hämmästelevätkin sitä, miten "siivous ehkäisee enemmän sairauksia kuin lääkärit parantavat".