Onko puhdistusaineen puhdistavuus todistettu?

Usein vastaamme tulee lähes uskomattomilta kuulostavia väitteitä markkinoidun puhdistusaineen toiminnasta ja tehosta. Kerrotaan, että puhdistusaine on biologinen ja sen sisältämät probiootit syövät rasvan tai, että vesi on niin nälkäistä, että se puhdistaa jne. jne. mehän muistamme tv-mainoksen, jossa kerrottiin, kuinka lika räjähtää pois. Tehokkaita lupauksia, mutta onko niille katetta?

Puhdistusaineen puhdistavuuden todistamisen ei tarvitse kuitenkaan olla pelkän markkinointiviestinnän varassa. Mikäli mitataan siivoustyössä saatuja tuloksia, saadaan jo osviittaa, mutta vaikuttavia ja muuttuvia tekijöitä on monta. Puhdas siivousväline ja huolellisen työntekijän oikea mekaniikka ja menetelmä tuo hyvää jälkeä, muttei vielä kerro vertailukelpoista totuutta puhdistusaineen puhdistavuudesta, vaikka niin haluttaisiin väittää. Myös mittaus voi  muuttaa tuloksia niin haluttaessa. Eri henkilötkin saavat kuitenkin erilaisia tuloksia samoilla mittareilla.

Puhdistavuus voidaan todistaa kansainvälisesti standardoidulla tutkimuksella, jossa niin olosuhteet, pintamateriaali, mekaniikka, lika, siivousväline jne. on vakioitu. 

Gardner-Scrub laitteistolla voidaan tutkia ISO, DIN ja ASTM standardien mukaisia materiaalien kulutuskestävyysmittauksia ja puhdistusaineiden puhdistavuutta.

Tersano SAO™-Aktiiviveden puhdistavuus on todistettu ASTM D 4488 standardin mukaisin tutkimuksin. Onko Aktiivivesi ainoa puhdistusaine markkinoilla, jonka riippumattomat tahot ovat todistaneet tehokkaaksi ja turvalliseksi?