Edullista vai kallista?

Mihin vertaat, kun valinta on myrkyllisen ja myrkyttömän välillä? Siitä tässä on oikeasti kysymys. Terveysvaikutukset voivat tulla hitaasti, joskus vasta pitkän ajan kuluttua. Ajassa taaksepäin ajateltuna aika on mennyt nopeasti, vaikka tulevaisuuteen esimerkiksi 10 vuotta tuntuu kaukaiselta.

Oletko koskaan laskenut, kuinka kalliiksi puhdistusaineet voivat tulla?
Eräässä kauppaketjussa on useita eri tarkoituksiin tarkoitettuja valmiita puhdistusaineita hintaan 2,79€/0,5 L, eli 5,58€/litra. Tarvitset kuitenkin eri pullon yleispuhdistukseen, keraamiselle liedelle, ikkunoihin jne. Entäs teräspinnat ja tahrat, pitikö sinne ostaa eri aine? Halpaa vai kallista? Entä ne muut vaikutukset?

Verrataan hieman iClean mini™ tietoihin.
Ladattavan iClean mini™ suihkepullon hinta on 369€ (sis.Alv). 
Li-Ion akut kestävät vähintään 500 latauskertaa. Varovasti arvioiden yhdellä latauskerralla voit täyttää 0,15 l säiliön 10 kertaa. Kun kyseessä on all-in-one tuote, tarvitset vain yhden pullon, jonka täytät ja käytät uudelleen ja uudelleen.   

Saadaan seuraava laskelma kun laite ladataan 500 latausta x10 täyttöä x 0,15 l säiliö = 750 l.
Litrahinnaksi tulee 369€ : 750 l = 0,49€/l.

Vastaavasti perinteisiin puhdistusaineisiin lukuisten eri pullojen ja aineiden kanssa on tuolloin mennyt rahaa 5,58 € x 750 l = 4185€. Mitä tekisit säästyneellä 3816 Eurolla?

Ongelmajätteeksi katsottavia tyhjiä muovipulloja ja muovijätettä on pitänyt hävittää jopa 1500 kertaa. iClean mini vähentää muovijätettä jatkuvasti ja kierrätetään lopuksi. Teet ympäristöteon ja säästät rahaa.

Entäs ne myrkylliset höyryt ja muut terveys- ja ympäristövaikutukset?  Lopulta puhdistusaineet päätyvät jätevesiin ja luontoon, eikä sinne loputtomasti mahdu. Se onkin ihan oma laskelmansa, ja aivan yhtä tärkeä, kuinka paljon iClean mini™ pienentää hiilijalanjälkeä.  

Suurimman säästön saat iClean minin päivittäisellä käytöllä: kemikaaliton puhtaus on laadukasta eikä altistumista kemikaaleille tapahdu. Kemikaalittomassa ja puhtaassa ympäristössä ihminen voi paremmin. Puhdistusaineet jättävät jäämiä pinnoille, mutta iClean Minin hapettava vesi kuivuu pinnoilla ja poistuu kokonaan - ilman kemikaaleja.

Huomasithan ennnakkotilaajan etuhinnan? Tilaamalla jo nyt, saat sen vielä edullisemmin. Teko terveydelle ja ympäristölle samalla, kun helpotat ja parannat oman ympäristösi puhtautta. 

Mikä siis on kallista? Onko terveys sinulle kallista? Jos on, iClean mini™ on edullinen vai mitä?