Mitä eroa on tiskauksella ja siivouksella?

Oletko koskaan tiskannut käsin astioita ja ottanut ne vaahtoisina käyttöön? Tuskin olet, vaan huuhdellut ne huolellisesti. Niinhän on tapana? Tuskin kenellekkään meistä tulisi mieleen, että tiskiaine olisi turvallista juoda tai syödä lautaselta ruuan kanssa. Lukeehan pakkauksen kyljessä, "säilytä lasten ulottumattomissa."

Miten sitten toimii siivous?
Puhdistusaineissakin lukee pakkauksessa, ettei lasten käsiin. Aivan niin. Puhdistusaineesta tehdään käyttöliuos, jolla valmistellaan eli kostutetaan siivousvälineet. Sitten pyyhitään pintoja, puhdistetaan likaa, mutta jätetään jäämiä kuivumaan pinnoille ilman huuhtelua. Usein jäämät ovat niin ohuita kerroksia, että silmin niitä ei näe, mutta silti jäämä muodostuu pinnoille. Pinnoilta jäämästä ilmaan siirtyvät VOC-yhdisteet ja muut kemikaalihiukkaset.

Suojakäsinein siivooja voi suojata ihonsa, muttei hengittämäänsä ilmaa. Miten päiväkotilasten vanhemmat reagoivat, jos siivooja suojaa itsensä hengityssuojaimella? Syytä olisi reagoida muutenkin, sillä tuore tutkimus kertoo, että kemikaalialtistus kertyy ja kumuloituu koko eliniän, kunnes sairastuttaa. Puhdasta, ravinteikasta ja monipuolista ruokaa syövät kestävät enemmän.   Lue tämä ajatuksella! 

Aktiivivesi on toisenlainen puhdistusvesi, ei keinotekoinen, vaan luonnollinen ja myrkytön. Puhdistavuus perustuu veden puhtauteen ja lisättyyn reagoivaan happeen. Siinä kaikki, yksinkertaista ja turvallista. Aktiivivedestä ei jää jäämää, eikä siitä vapaudu VOC- kaasuja ilmaan. Totta ja toimivaa, vaikka on erittäin hyvää.

Australialainen ammattisiivouksen lehti INCLEAN kirjoitti juuri, että puhdistusaineiden salattuja  kustannuksia on tilojen käyttäjien sisäilmaoireet, koetut aivosumut ja ja muut herkistymisoireet. Nehän voivat olla suurempia kuin itse siivouskustannus, riippuen ihmisen tehtävän laadusta, mitä puhdistusaineen hajuste haittaa.

Puhutaanhan täälläkin jo sisäilmaongelmista päivittäin. Nyt jo myönnetään, että kaikki ei ole homeessa. Syitä sisäilmaongelmiin on monia. Ratkaistaan ne yhdessä! Aktiivivesi on nopeasti käyttöönotettava ratkaisu siivoukseen ilman päästöjä ja jäämiä ja samalla yksi ratkaisu sisäilmaongelmiin.