EU, kemikaaliturvallisuus ja oma turvallisuutesi

Turvallisuus etenee, vaikka hitaasti. Helmikuun lopussa 2018 EU päätti, että MIT eli metyyli-isotiatsolinoni pitää ilmoittaa, kun sitä on valmisteessa, puhdistusaineessa tai vaikkapa maalissa 0,0015% pitoisuudella. Kuinka tehokasta aine on, jos se vaikuttaa 1,5 sadastuhannesosan pitoisuudella?  Kuinka myrkyllistä, kun ainakin ihottumat lisääntyy? Mitä muuta se voi aiheuttaa ja voiko sitä välttää? Kannattaa ostaessaan valita viisaasti!  

Tiesitkö, että lähes kaikki pulloissa myytävät puhdistusaineet sisältävät säilöntäaineita? Perinteinen mäntysuopa ei sisällä, koska sen pH on 10, mutta Joutsenmerkitty versio sisältää kehkovaarallista Glutaral-säilöntäainetta. Joutsenmerkki ei ole merkki turvallisuudesta, vaikka niin haluttaisiin uskoa. Joutsenmerkki on niille kemikaaleille, jotka sisältävät vähemmän myrkyllisiä aineita.
 

Metyyli-isotiatsolinoin aiheuttama ihottuma. Lähde: MSS 

Metyyli-isotiatsolinoin aiheuttama ihottuma. Lähde: MSS 

Aktiiviveden ympäristömerkit

Joutsenmerki kriteeristön mukaan Aktiivivesi ei voi saada Joutsenmerkkiä, koska on ainoastaan luonollisten aineiden yhdiste, ei siis kemikaali.  Aktiivivedellä on kuitenkin maailman suurimman Ympäristömerkin, Green Seal- luokitus GS-37 ja GS-53, joissa vaaditaan todistus myös puhdistavuudesta. Kun ostat GS-merkityn tuotteen, tiedät, että se puhdistaa.

GS-37 ja GS-53 Certification .jpg

Miksi Aktiivivesi on parempi valinta puhdistamiseen?

Aktiivivesi ei tapa kaikkea, vaan on mitatusti sanitoiva, siis vähentää mikrobikasvustoa, ei poista kaikkea. Verrattuna lähes mihin tahansa puhdistusaineeseen, joista jää mikrobeja koulivia antibakteerisia jäämiä, ja siten suosivat pahiksia. Aktiivivesi on täysin jäämätön, eikä vaikuta siihen mikä pinnalla voi kasvaa, koska ei ole vaikuttamassa siivoukse jälkeen, kuten puhdistusainejäämä.

Aktiivivesi ainoastaan jäljittelee luonnon omaa puhdistusvettä, ukkosmyrskyn sadevettä. Aktiivivesi on luonnon omaa puhdistusvettä, muistathan kuinka puhdas ja raikas ilma on ukkosmyrsky jälkeen. Se on paras puhdistusaine, minkä maailma on kehittänyt ja käyttää. Aktiivivesi vain ja ainoastaan jäljittelee sitä. Et voi säilyttää Aktiivivettä tehokkaana pullossa, koska siinä ei ole myrkyllistä säilöntäainetta.  

Eikö teillä ole pienempää Aktiivivesi-laitetta?  Pian on!  Tutustu nyt iCleanmini™!

icleanmini ja iphone 7plus.jpeg

Nyt voit kuitenkin hankkia pullon, joka tekee aina tuoreen ja tehokkaan veden.
Valmista puhdistusvesi, käytä ja nauti oikeasta jäämättömästä puhtaudesta. Myös herkistyneet voivat siivota Aktiivivedellä, sillä se ei aiheuta terveysvaikutuksia, kuten kemikaalit.

Lataat iCleanmini™:n laturilla, täytät säiliö ja nappia painamalla suihkutat hapettavan veden. Helppoa, turvallista, ihmis- ja ympäristöystävällistä, silti vettä. Puhdistavaksi veden tekee sähköllä reaktiiviseksi muutettu happi. Puhdistaa tekstiileistä teräkseen, vie hajuja, mutta turvallisesti ja jäämättömästi.  Voiko se olla totta ja mahdollista? Se on ollut aina mahdollista, tehokasta ja totta, mutta vasta nyt Tersano onnistui tekemään siitä pienen, kevyen ja edullisen.    

icleanmini tekniset tiedot.jpeg

Minkä arvoinen on valinta terveydelle?
Luomu on kalliimpaa kuin tehotuotettu, mutta hyödyt siitä enemmän. Terveyteen panostaminen kannattaa aina ja usein sanotaan, että terveyden arvon ymmärtää vasta kun sen on menettänyt. Mielestämme riskiä kemikaalien kanssa ei kannata ottaa, kun terveellisen vaihtoehdon saa vuosiksi käyttöön yhden sairauspoissaolopäivän hinnalla.  Nykyään arvioidaan yhden poissaolopäivän hinnaksi noin 350€.   Voiko lyhyempää takaisinmaksuaikaa olla?

Vähemmän flunssaa Tersano-tekniikalla.
Aktiiviveden käyttäjät kertovat, kuinka flunssa-epidemiat ja eri infektiot ovat muuttuneet kevyemmiksi ja lyhyemmiksi. Se on hiljaista säästöä, jonka tiedämme toteutuvaksi yhä uudelleen ja uudelleen. Ensimmäisenä siitä kertoi koulu Montanassa, jossa lähdettiin käyttämään jo vuonna 2006 ensimmäisen sukupolven laitetta.  Tästä rehtorin kirjeeseen.

Nyt vietetään muovitonta maaliskuuta.  Aktiivivesi vähentää työpaikkojen muovijätettä ja saasteiden muodostusta. Tule viettämään kanssamme myös kemikaalitonta kesäkuuta!