AKTIIVIVESI KORVAA KEMIKAALIT JA VÄHENTÄÄ SISÄILMAONGELMIA

Artikkeli Aktiivivesisiivouksen tuloksista Kirkkonummella Parmacon TILAT-sidosryhmälehdessä.

Artikkeli Aktiivivesisiivouksen tuloksista Kirkkonummella Parmacon TILAT-sidosryhmälehdessä.

 

Kirkkonummella muutamissa tiloissa, kuten Winellska skolanissa, siivous­kemikaalit on korvattu Aktiivivedellä. Sen ansiosta sisäilmaan ei päädy haitallisia yhdisteitä. 

Aktiivivesi on äärimmäisen puhdasta vettä, johon on lisätty vain happea. Siksi se on ekologinen, turvallinen ja tehokas siivousaine selvittää Aktiivivesi Suomen toimitusjohtaja
Timo Kantola. 

Aktiiviveden valmistamisessa käytettävää tekniikkaa on hyödyn­netty juomaveden puhdistamiseen jo sata vuotta. Ensimmäinen siivoukseen tarkoitettu laitteisto tuli markkinoille Kanadassa, ja vuonna 2013 Kantola toi Aktiiviveden Suomeen. 

Nykyään puhdistettua vettä käytetään esimerkiksi päiväkodeissa, hoivakodeissa, eläinlääkäriasemilla ja ravintoloissa. Laitteistosta saataval­la käyttövalmiilla Aktiivivedellä voi
puhdistaa kaikki pinnat, kuten lattiat, kokolattiamatot ja ikkunat sekä koko vessan. 

SIIVOOJIEN OIREET HÄVISIVÄT
Kirkkonummen toimitilapäällikkö Jarno Köykkä kertoo, että kaupunki otti Aktiiviveden käyttöön kokeilumie­lellä. Kokemukset ovat olleet hyviä. Esimerkiksi Winellska skolanissa alettiin käyttää Aktiivivettä vuonna 2015, koska koulussa oli huomattu sisäilmaongelmia.
Kemikaaleista luopumisen jälkeen tilanne helpottui jonkin verran, mutta oli selvää. että 
koulu tarvitsi uudet tilat.  Kun Parmaco toimitti Kirkkonummelle terveelliset ja turvalliset tilat Winellska skolanissa haluttiin jatkaa siivoamista ilman kemikaaleja. 

-Aktiivivesi on yksi keino vähen­tää sisäilmaongelmia, ja sillä on ollut suuri vaikutus myös siivoojiemme hyvinvointiin. Esimerkiksi heidän iho-oireensa ovat hävinneet, Köykkä kertoo. 

-Aktiivivesi toimii hienosti, ja sillä saadaan pinnat todella puhtaiksi. Tä­män näkee erityisesti lattioissa, joista lähtee pois kemikaalikerroksia. 

Timo Kantola huomauttaa, että yleensä eri pinnoilla olevia puhdistus­ainejäämiä on poistettava säännölli­sesti vahvoilla siivousaineilla. 

-Aktiivivedestä ei jää pinnoille mitään, joten siivooja ehtii tehdä myös sellaisia töitä, joihin hänellä ei ole aiemmin riittänyt aikaa. Sisäilman kan­nalta on tärkeää, että hän ehtii pyyhkiä esimerkiksi kaappien päällystät. 

Tämä artikkeli on julkaistu Parmaco, sidosryhmälehti TILAT 12*2018.

Kysymyksemme lukijalle:
Minkälainen sisäilma teidän koulussanne on?
Onko työpaikallasi sisäilma-asiat otettu huomioon?
Tiesitkö, että Aktiivivesi ei ärsytä ihoa, siinä ei ole kemikaaleja, joita kulkeutuisi hengitysteihin?

Voit ladata artikkelin tästä.