Tiesitkö tämän siivouksen vaikutuksesta sisäilmaan? Onko Suomi homeessa?

Siivouksen kemikaalit ja sisäilma.jpg

Aktiivivedellä siivottavat kohteet kaikkialla maailmassa kertovat raikkaammasta sisäilmasta. Palautetta saamme myös helpommasta, yksinkertaisemmasta ja nopeammasta työskentelystä. Loppujen lopuksi havaitaan myös, kuinka sairauspoissaolot ja infektiot vähentyvät. Kaikki nämä ovat positiivisia havaintoja, jotka säästävät rahaa enemmän kuin laitoshuoltajat ehtivät puhdistusainelitroja käyttää.
Aktiivivesi on patentoitu vedenkäsittelymenetelmä, joka puhdistaa jäämittä ja päästöittä.

Onko Suomi homeessa vai ainoastaan pois tasapainosta?

Suomessa on viime vuodet puhuttu sisäilmaongelmista puhumalla hometaloista. Väitetään puolesta ja vastaan,kuinka home joko sairastuttaa tai ei sairastuta, vaan ihmiset vain ajattelevat sairastuvansa, minkä vuoksi kaikki on luuloa. Luuloa ei kuitenkaan ole se, että ihminen on biologinen olento ja biologia on kaikkialla mukana elämässämme. Rakennukset, kodit ja työpaikat ovat myös biologiaa. Kuvitelma, että voimme tappaa kaiken meille epämieluisan, on harhaa.

Elämä on voimakkaampaa ja pyrkii aina tasapainoon. Siksi rakennukset ovat muuttuneet sairaiksi ja sairastuttaviksi, kun on muutama vuosikymmen käytetty elämää tuhoavia kemikaaleja, jotka pitkävaikutteisesti pyrkivät estämään elämää, eli mikrobeja kasvamasta. Elämä vastaa vahvemmilla muodoillaan. Siksi isovanhempamme eivät sairastuneet homeista, mutta nykyään home sairastuttaa.

Kemikaalien käyttö on ongelma, myrkyllinen home on ainoastaan seuraus. Ellemme tarjoa myrkyllisille homeille elintilaa, tavallisemmat lajit eivät vahingoita meitä, vaan kuuluvat elinympäristöömme. Miksi siis unohtaa kemikaalien vaikutus ja väittää vain homeiden olevan ongelman? Lyhytnäköistä jokatapauksessa.

Luulisi, että ylläolevan olisi helppo olla itsestäänselvyys, muttei se ole. Viralliseen totuuteen vaikuttavat monet tahot maassamme. Mukana koko rakentamisen ja kiinteistönhoidon ekosysteemi. Tutkijoiden on vaikea tavoittaa päätöksiä tekeviä poliitikkoja, joiden on vielä vaikeampi saada tietää, mikä on totuus; myrkyllisen vai myrkyttömän etu taloudelle tai ihmiselle.

Aktiivivesi Suomen mielestä myrkyllisten aineiden käyttäminen on lyhytnäköistä!
Vain muutamassa kymmenessä vuodessa ihmiskunta on saastuttanut ympäristönsä ja oman ravintonsa. Muutos alkaa pienillä askelilla. Nyt puhutaan ilmastonmuutoksen torjunnasta yleisesti, mutta koko kemikalisaatiosta puhuminen on jo nousemassa keskiöön. Hyvä! Vähentämällä kemikaalien käyttöä arjessa ja rakennuksissa, tuetaan terveyttä. Valintoja, jotka vaikuttavat siihen, millainen elämä voi hyvin.

Kun kohtaat sisäilmaongelmia esimerkiksi lastesi koulussa, voit vaatia siivouksen välitöntä muuttamista myrkyttömäksi, kuten esimerkiksi Espoossn kaupunginvaltuustossa joulukuussa -18 tehtiin. Se vaikuttaa sisäilmaan heti!

Lataa itsellesi tästä professori Mirja Salkinoja-Salosen luentoesitys rakennuksissa käytettävistä kemikaaleista ja niiden vaikutuksista.