Hoitoon liittyvät infektiot kuulostavat paljon tavallisemmilta kuin superbakteerit, eikö?

Hoitoon liittyvät infektiot kuulostavat paljon tavallisemmilta kuin superbakteerit, eikö?

Hoitoon liittyvät infektiot kuulostavat paljon tavallisemmilta kuin superbakteerit, eikö?

Mitä voimme enää tehdä, kun lääkkeet loppuvat?
Voimme siivota ja siivota paremmin ja mitata mittareilla, että pinnat ovat puhtaita. Oikeaan puhtauteen tarvitaan oikeat työkalut kansainvälisiltä markkinoilta ja todistetuilla ominaisuuksilla.

Mutu ja tottumus ei enää riitä, sillä näin kirjoittaa Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos THL: "Hoitoon liittyvällä infektiolla (aiemmin sairaalainfektio) tarkoitetaan infektiota, joka ilmaantuu terveyden- tai sosiaalihuollon toimintayksikössä annetun hoidon aikana tai liittyy siellä tehtyyn toimenpiteeseen. Suomessa hoitoon liittyviä infektioita on vuosittain noin 100 000, joista puolet sairaaloissa ja puolet pitkäaikaishoidossa."

Meillä on paljon parannettavaa, sillä tutkimusten mukaan olemme vasta suuren kasvun kynnyksellä. Mikrobit kehittävät nopeasti resistenssiä perinteisiin kemikaaleihin. Erityisesti VRE epidemioita syntyy, kuten Salossa, koska mikrobi on tottunut käsidesiin erään tutkimuksen mukaan. Linkki.

Meillä ei liene mitään syytä uskoa olevamme toisia parempia, sillä esimerkiksi 5 kertaa suuremmassa Australiassa kirjoitetaan vuodessa esiintyvän n. 165000 hoitoon liittyvää infektiota. Suhteellisesti siis paljon vähemmän. Voimmeko toimia paremmin?
Mietitäänkö tätä?