Arjen stressi ja ratkaisu

Painavatko arjen huolet?

StockSnap_HF0VBXDBJG.jpg

Rentoa kuin stressittömällä koiralla


Useat stressitekijät johtuvat siitä, että niin moni on kipeänä ja sijaisruletti pyörii. Sijaiset taas eivät tiedä mitä tehdä, missä ja miten?  On siinä stressiä kerrakseen.

Meillä on erinomainen ratkaisu tähän, usko pois! Kun siivous jättää perinteiset kemikaalit ja vaihtaa Tersano Inc.:n kehittämään SAO™-Aktiiviveteen, helpottuu moni asia ja kokemattomampikin sijainen tekee parempaa tulosta.

Ensinnäkin Aktiivivesi on turvallista, jolloin vähenee työhön liittyvät riskit ja päästöt sisäilmaan. Teet siis samalla ympäristöteon. Toiseksi siivoustyössä ei tarvita muuta kuin käyttövalmista Aktiivivettä. Se taas helppouden ohella tehostaa ja nopeuttaa työskentelyä. Ja kun kolmanneksi Aktiivivesi raikastaa ilmaa, on kaikkien mukavampi olla.

Laite on asennettuna siivouskeskuksessa ja käyttö on yksinkertaista, nappia painamalla käyttövalmista puhdistusvettä kaikkiin siivouksen menetelmiin. Esimiehen stressiä poistaa mm, että käyttöturvallisuustiedotetta ei tarvita. Onhan se olemassa ja suurin varoitus on, että kuivataan, mikäli pinnalle pääsee liikaa Aktiivivettä. Samoin, jos sitä joutuu kasvoille tai silmiin, kuivataan. Stressiä poistaa myös, että Aktiivivesi-kohteissa sairastetaan vähemmän. 

Viimeisenä kerron, mikä eniten helpottaa esimiehen murheita: Asiakkaamme kertoi, kuinka heidän tiimissään ei ole ollut yhtään sairauspoissaoloa Aktiiviveden käyttöönotosta alkaen vuonna 2015. Muissa tiimeissä niitä poissaoloja on sitäkin enemmän. Oikea puhtaus ehkäisee enemmän sairauksia kuin lääkärit parantavat! 

Tyytyväisyydellä olemme seuranneet, kuinka puhdistusaineiden myrkyllisyydestä ja terveysvaikutuksista on vihdoin julkaistu tutkimuksia. Miksi kantaa niiden tuomaa stressiä? Tämä artikkeli on julkaistu Ruotsissa.

 

Onko puhdistusaineen puhdistavuus todistettu?

Usein vastaamme tulee lähes uskomattomilta kuulostavia väitteitä markkinoidun puhdistusaineen toiminnasta ja tehosta. Kerrotaan, että puhdistusaine on biologinen ja sen sisältämät probiootit syövät rasvan tai, että vesi on niin nälkäistä, että se puhdistaa jne. jne. mehän muistamme tv-mainoksen, jossa kerrottiin, kuinka lika räjähtää pois. Tehokkaita lupauksia, mutta onko niille katetta?

Puhdistusaineen puhdistavuuden todistamisen ei tarvitse kuitenkaan olla pelkän markkinointiviestinnän varassa. Mikäli mitataan siivoustyössä saatuja tuloksia, saadaan jo osviittaa, mutta vaikuttavia ja muuttuvia tekijöitä on monta. Puhdas siivousväline ja huolellisen työntekijän oikea mekaniikka ja menetelmä tuo hyvää jälkeä, muttei vielä kerro vertailukelpoista totuutta puhdistusaineen puhdistavuudesta, vaikka niin haluttaisiin väittää. Myös mittaus voi  muuttaa tuloksia niin haluttaessa. Eri henkilötkin saavat kuitenkin erilaisia tuloksia samoilla mittareilla.

Puhdistavuus voidaan todistaa kansainvälisesti standardoidulla tutkimuksella, jossa niin olosuhteet, pintamateriaali, mekaniikka, lika, siivousväline jne. on vakioitu. 

Gardner-Scrub laitteistolla voidaan tutkia ISO, DIN ja ASTM standardien mukaisia materiaalien kulutuskestävyysmittauksia ja puhdistusaineiden puhdistavuutta.

Tersano SAO™-Aktiiviveden puhdistavuus on todistettu ASTM D 4488 standardin mukaisin tutkimuksin. Onko Aktiivivesi ainoa puhdistusaine markkinoilla, jonka riippumattomat tahot ovat todistaneet tehokkaaksi ja turvalliseksi?

 

 

 

 

Miksi kun meillä on nää hyvät kemikaalit?

StockSnap_CW8C3IZEXH.jpg

 Vai onko ne niin hyviä, kuin mainonta lupaa?  

Lue linkin tutkimus, jonka mukaan kemikaaleille ei ole turvallisia raja-arvoja, vaan äärimmäisen pienikin altistus pitkän ajan kuluessa sairastuttaa. Onhan tämä jo nähtävissä yhteiskunnassamme. Sisäilmaongelmat ovat päivän puheenaihe. Keskustelin kuluneella viikolla kiinteistöalan tunnetun asiantuntijan kanssa. Hän ihmetteli, kuinka homeesta juuri nyt on tullut suuri ongelma, kun Helsingissä on 100 vuotta vanhoja taloja, joissa ei ole ennen ollut ongelmaa, vaikka rakenteissa on ollut lahoavaa puuta. Niinpä niin, viimeisten vuosikymmenten aikana elämäämme ovatkin alkaneet kuormittaa yhtä uudet aineet, jopa 10 miljoonaa erilaista synteettistä hiilivety-yhdistettä. Mitä, jos luet seuraavan tutkimuksen kommentissa ja otat kriittiseen tutkintaan ne nyt käytössä olevat ja totutut kemikaalit?  Ovatko ne niin hyviä, kuin luulit? Lupaan, että hämmästyt!

Tiesitkö, että hengitettynä altistuksen haitallisuus on 100x ja lapsille vielä lisäksi 10x vaarallisempaa kuin ihoaltistus? 

Linkki tutkimukseen

 

Edullisin ja nopein sisäilmaremontti!

StockSnap_J4C1WJDMMU.jpg

Edullisin, helpoin ja nopein sisäilmaremontti on aloittaa helpoimmasta: Poistaa päivittäisestä käytöstä kaikki vaarallisiksi ilmoitetut aineet, jotka selviää helposti käyttöturvallisuustiedotteesta tai pienellä präntätystä tekstistä purkin kyljestä. Ja lopettaa uskottelu, että
"ei voi vaikuttaa, kun me käytetään niin vähän ja me annostellaan oikein".
Myrkyllinen aine on aina myrkyllistä. Se on myrkyllistä myös annosteluohjeita noudattaen ja jo pieninä annoksina. Ja se vaikuttaa! Lapsiin vaikutus on 10-kertainen.

Aktiivivesi on maailmanlaajuisesti käytössä jo tuhansissa kouluissa. Sen myrkyttömyys, tehokkuus ja säästöt on todistettu maailman johtavissa Yliopistoissa ja standardoiduin tutkimuksin. Sadat Aktiiviveden käyttäjät myös Suomessa tietävät, että paluuta kemikaaleihin ei ole, kun terveellinen ja turvallinen vaihtoehto on nopeasti otettavissa käyttöön, jolloin rahansäästö alkaa heti.

Mihin sitten verrataan?

 • Aktiivivesi säästää sairauspoissaoloista, sillä se ei aiheuta terveyshaittoja. Jo yksi työtapaturma puhdistusaineilla voi maksaa tuhansia euroja.
 • Kun siivous siirtyy käyttämään yhtä käyttövalmista puhdistusvettä, työskentely helpottuu ja tehostuu
 • Jäämätön puhtaus vähentää siivouksen tarvetta
 • Puhtauden laatu paranee
 • Työturvallisuus paranee, kun "aineelta" ei tarvitse suojautua
 • Hallinnollinen työ vähenee, vähemmän aineita, vähemmän inventaaria, vähemmän ostoja, vähemmän varastoja, vähemmän aineita kemikaalirekisterissä, vähemmän käyttöturvatiedotteiden ylläpitoa ja osaamista.
 • Työn tuottavuus kasvaa Aktiiviveteen siirtyneen kohteen mukaan jopa 17%. 

Kun siivous siirtyy myrkyttömään ja kemikaalittomaan Aktiiviveteen, on vaikutukset havaittavissa viikoissa. Yleensä jo pian havaitaan laitoshuoltajien terveyden parantumista; ihottumat, kutinat, aivastelut, päänsäryt ja muut oireet vähenevät. Toisella viikolla havaitaan jo puhtauden laadun parantuminen ja seuraavaksi on huomattavissa ilman raikastuminen, kun siivouskemikaalien VOC-päästöt poistuvat hengitysilmasta. 

Tämä on myös tutkittu Suomessa!
Talvella 2016-2017 mitattiin Åbo Akademin ARKEN-kiinteistössä siivouksen vaikutuksia sisäilman laatuun ja viihtyvyyteen Sisäilmatutkimuspalvelut Elisa Aattela Oy:n kehittämällä e-keräin menetelmällä ja Turun Yliopiston Biokemian laboratorio tutki näytteiden toksisuuden. Näyttö oli selvä ja Aktiivivesi jäi uudeksi menetelmäksi koko suuren kiinteistön siivoukseen. 

Mitä Aktiivivesi maksaa?
Aktiivivesi on helpoin sisäilmaan vaikuttava hankinta ja sen saa ostettua alle 2000 Euron tai vuokrattua  alle 2 Euron päivähinnalla. 
Jos koulussa on lapsia 100, on päiväkohtainen hinta lasta kohden 0,02 €.
Minkä muun sisäilmaremontin voi tehdä tähän hintaan ja vähentää ilman myrkyllisyyttä?

Tähän tarjoukseen kannataa tarttua ja kysyä lisää?
Pyydä oma tarjouksesi ja siirry kemikaalittoman puhtauden aikaan ! 

Aktiivivesi - elämän vesi

Joulukuusi ja Aktiivivesi

Joulukuusi ja Aktiivivesi

Perinteisesti poistamme perheemme joulukuusen, vasta Nuutin päivänä.  Tällä kertaa päätimme antaa joulukuusellemme ainoastaan Aktiivivettä, jota oli jäänyt joulusiivouksesta jäljelle.  Kuusi tietenkin pitää hapekkaasta ja puhtaasta vedestä, joka vielä esti bakteerien kasvun sahauskohdassa. Kuusemme on saanutkin juodakseen paljon Aktiivivettä.

Olemmeko useinkaan tulleet ajatelleeksi, mitä siivouksessa tapahtuu? Perinteiset puhdistusaineet  ovat pitkävaikutteisesti antimikrobisia ja ihmiselle myrkyllisiä. Jos olisin antanut joulukuusellemme puhdistusaineliuosta, olisi se kuollut kemikaalin ominaisuuksien mukaisesti. Pinnoille jäävät puhdistusaineiden jäämät hilseilevät hiljalleen ja pääsevät lopulta ilmankosteuden mukana keuhkoihimme ja verenkiertoon. Siinä on tutkijoiden mukaan merkittävä syy sisäilmaongelmiin ja  todellisiin terveyshaittoihin ja sisäilmasairauksiin, joista kaikkialla kärsitään. 

Aktiivivesi on pelkästään puhdistettua puhdasvettä ja siihen lisättyä happea, ei mitään muuta. Aktiivivesi onkin ihmiselle täysin turvallista. Ei haittaa, vaikka sitä joutuisi iholle silmiin, tai suuhun. Ja kun lopetan joulukuusemme kastelun, viimeinenkin Aktiivivesipisara lopulta haihtuu tai kuusi sen juo kokonaan, eikä siitä jää jäämää.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille. Toivottavasti meillä vielä on talvea jäljellä!  
Vaikuta ilmastonmuutokseen vaihtamalla kemikaalit Aktiiviveteen.

Kemikaalit eivät juuri huoleta suomalaisia

TUKESin tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat hyvin luottavaisia kemikaaleihin.  

Muistattehan, kuinka Eput lauloivat ydinvoimasta              "Uraani halkeaa
                                                                                            Ja tuottaa lamppuun valkeaa
                                                                                           Mutta millään muilla mailla
                                                                                           Kuin Suomella se ei oo riskiä vailla"

Taitaa olla meidän suurta hyväuskoisuutta kuvitelmamme, että myytävät tuotteet ja kemikaalit on tutkittuja ja hyväksyttyjä. Valitettavasti asia ei ole oikeasti niin ja niin yksinkertaista.

Pikemminkin toimitaan niin, että teollisuus tuo markkinoille tarvettansa vastaavan kemikaalin. Mikäli myrkyllisyys tai muu haitallisuus on niin suurta, että viranomaiset voivat osoittaa syy-seuraussuhteen, saadaan aine kielletyksi jo 10 vuodessa. Näin kävi mm nyt EU:ssa kiellettyjen PHMG:n ja PHMB:n kanssa. Tällöin teollisuus on useiden tutkijoiden mukaan tuonut markkinoille uuden ja hieman muunnetun aineen ja käsittely alkaa alusta. Viimeaikoina tosin EU on alkanut tehdä työtä tiukemman biosidilainsäädännön aikaan saamiseksi, jota suuri lobbauskoneisto hidastaa, ja käytännössä tulemme altistamaan itseämme vaarallisille aineille vielä pitkään. 

Ei siis kannattaisi olla hyväuskoisia kemikaalien suhteen, sillä täälläkin lisääntyvät samat sairaudet ja murheet kuin kaikkialla muuallakin. Edes vanha selitys, että "me käytetään niin vähän" tai "annostelemme oikein" ei muuta tilannetta.  Kansainväliset tutkimukset liittävät puhdistusaineiden käytön niin sisäilmasairauksiin, lisääntymisterveyden heikkenemiseen kuin syöpäsairauksiinkin. Suomessakin rintasyöpä lisääntyy eniten ja on naisilla yleisin syöpä.

Onko Suomi homeessa?
Minä ainakin mietin, miksi Suomessa kaikista ongelmista syytetään homeita ja hometaloja. Miten home on muuttunut myrkylliseksi juuri nyt ?  Mietitkö sinäkin jo tätä kysymystä, vai vasta kun olet tutustunut alla oleviin tutkimuksiin?

Kun haluat lukea aiheesta suomeksi, lue tämä kirja: 
Diagnostisia työkaluja rakennusten patologiaan

Tässä viime aikojen tutkimuksia aihepiiriin. Tutkimukset kertovat mm. miksi sairaaloissa niin usein on sisäilmaongelmia. Vastauksia, miksi perinteisistä puhdistusaineista on syytä ottaa selvää ja vähentää käyttöä ja altistamista kaikkialla ja erityisesti lapsilta:

 1.  Kotien puhdistusaineiden antimikrobiset quat-yhdisteet mm.  DDAC
   hormonihäirikkö, joka vaikuttaa lisääntymisterveyteen.  
  https://www.news-medical.net/news/20170822/Antimicrobial-agents-in-common-household-products-inhibit-cell-energy-estrogenic-functions.aspx
 2. US-tutkimus liittää desinfiointiaineet sairaalahenkilökunnan terveysongelmiin, pienestäkin altistuksesta silmä- ja hengitysoireita. 
  https://chemicalwatch.com/60728/us-researchers-link-disinfectant-to-hospital-staff-health-problems

 3. Hoitohenkilökunnan säännöllinen desinfiointiaineiden käyttö yhdistetty COPD keuhkokovettumataudin kehittymiseen. 
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/09/170910232514.htm

 4. Kemialliset desinfiointiaineet ja desinfioivat puhdistusaineet linkitetty kilpirauhassyöpään http://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN17133O

 5. Myös “vihreät” hajustetut tuotteet voivat luovuttaa karsinogeeneja
  https://www.news-medical.net/news/20150306/Green-fragranced-products-may-also-emit-carcinogenic-hazardous-air-pollutants.aspx

 6. Tutkijat vaativat varovaisuutta antimikrobisen triclosanin ja triklokarbanin kanssa
  https://www.news-medical.net/news/20170620/Scientists-urge-caution-on-common-antimicrobial-chemicals-Triclosan-and-Triclocarban.aspx

 7. Kotien puhdistusaineet voivat aiheuttaa syntymävikoja https://www.medicalnewstoday.com/articles/317988.php?utm_source=TrendMD&utm_medium=cpc&utm_campaign=Medical_News_Today_Trend D_1 

 8. Siivouksen haitalliset kemikaalit lisäävät keuhkovaurion riskiä.
  https://www.thesun.co.uk/living/1698132/heres-another-excuse-harmful-chemicals-in-cleaning-products-increase-your-risk-of-lung-damage

 9. Siivouskemikaalien käyttö kaksinkertaistaa rintasyöpäriskin http://www.cancernews.com.au/category/cancer-research/

 10. Kotien kemikaalipäästöjen  vähentäminen : mahdollisuuksista tekoihin
  http://jech.bmj.com/content/jech/71/9/937.full.pdf

 11. VOC-päästöt lisäävät syöpäriskiä
  https://iaqscience.lbl.gov/voc-cancer

 12. Yliopistosairaala. Ulkoilman saasteet eivät pilaa sisäilmaa, vaan sisäilmaongelmat  johtuvat sisäisistä lähteistä ja toiminnoista
  http://oem.bmj.com/content/73/Suppl_1/A159.1 

Kiitos, että perehdyit tehtyihin tutkimuksiin.  Nyt onkin hyvä hetki miettiä edelläolevaa tietoa ja kuunnella Eppuja. 


Muistathan, että Aktiivivesi puhdistaa, mutta on erilainen kuin perinteiset puhdistusaineet. Aktiivivesi on pelkästään vettä ja reaktiivista happea, tehokasta puhdistamaan, mutta turvallista sinulle ja läheisillesi. Aktiivivesi on kuin ukkosmyrskyn sadevettä, sen teho ei säily pullossa kuin n. viikon ja siksi tarvitaan laitteisto sitä tekemään.

 

 

Salon Sale Hermanni puhdistuu ilman kemikaaleja

Salon Sale Hermannin siivouksen hoitaa myymälän oma henkilökunta. Puhtaus on nyt muutaman viikon ajan syntynyt helposti ja turvallisesti jäämättömällä tekniikallamme.

Salon Seudun Sanomat kirjoitti artikkelin myymälän uudistamisesta, jossa yhtäaikaa Aktiiviveden kanssa otettiin käyttöön Led Tailor Innova7ion kehittämä ledvalaistus. Yhteisvaikutuksena tilan terveellisyys ja turvallisuus paranee, mikrobikasvusto vähentyy ja sisäilman laatu paranee.

Tästä SSS:n artikkeliin.

Joulusiivous ilman kemikaaleja?

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja jännitämme onko maa valkoinen! Koko vuoden olemme saaneet lukea mediasta ilmastonmuutoksesta. Sisäilmaongelmista kirjoitetaan päivittäin ja jopa hallitus on ottanut sisäilman asioiden hoitamisen agendalleen. Se on hienoa!

Meillä on asiat hyvin, vaikka pohjoisimman Lapin tuoreinkaan lumi ei ole enää kemikaalitonta, Kallavedessä on mikromuovia ja saastuminen on Suomessakin arkipäivää. Onko ympäristön saastuminen vain Talvivaaraa, vai voinko minäkin tehdä jotain?
Voit valita siivoukseen kemikaalittoman, myrkyttömän ja jäämättömän Aktiiviveden.
Aktiivivesilaitteella lisäät kylmään vesijohtoveteen reaktiivista happea ja tuotat puhdistavaa, ympäristöystävällistä Aktiivivettä. 

Sinä teet valintoja, teethän?

Sinä teet valintoja, teethän?

Yhä useampi meistä ja varsinkin nuoremmista ihmisistä on huomannut voivansa vaikuttaa ympäristöönsä, kuten bloggaajat ja vloggaajat seuraajineen. Myös sinä vaikutat joka päivä päätöksilläsi.

Päätä: Joulu ilman kemikaaleja!

60- tai 70- luvullakin elettiin hyvin ja kodeissa oli puhdasta. Noista ajoista siivousvälineet ovat kehittyneet tehokkaammiksi. Nyt myös Aktiivivesi on käytössä yhä useammalla paikkakunnalla. Vaikka kohteemme useimmiten ovat lasten tai aikuisten työpaikkoja, on kodin Joulusiivous mahdollista saada kemikaalittomasti myös ostopalveluna.
Kotisiivouksia tekeviä yrityksiä on niin Pohjois-Karjalassa, Pirkanmaalla, Uudellamaalla kuin Lounais-Hämeessä ja Varsinais-Suomessa – tilaa kemikaaliton siivous kotiisi:

Puhdas Ilo Joensuussa, Lempesti Pirkanmaalla, Clenix Tuusulassa, Miaclean  ja Luomusiivous

Oman kodin siivoukseen voi Aktiivivettä hakea pientä korvausta vastaan mm hyvinvointikeskus Auringonsalosta, Turuntie 22 Salossa. Katso Auringonsalon nettisivut ja heidän aukioloaikansa:  
 

Aktiivivesi on helppo, turvallinen, ihmis- ja ympäristöystävällinen käyttövalmis puhdistusvesi, joka korvaa siivouksen kemialliset yleispuhdistusaineet.

Aktiivivedessä ei ole lainkaan kemikaaleja ja sillä puhdistetaan kymmeniä kouluja, päiväkoteja ja toimistorakennuksia päivittäin. Kun siivous tehdään Aktiivivedellä eli ilman kemikaaleja, sisäilmaan ei vapaudu kemikaalien haitallisia höyryjä. Aktiivivettä voi käyttää kaikilla pinnoilla ilman pyyhintäjälkiä ja jäämiä.

Minkälaista on kemikaaliton, jäämätön puhtaus?

Puhtaus on kirkasta. Se on raikasta. Oikeassa puhtaudessa on hyvä tunnelma. Joulun henki on puhtautta ja raikkautta! Joulusiivous Aktiivivedellä on helppoa, turvallista ja nopeaa. Sinun ei tarvitse miettiä annostelua tai jäämiä. Kun työ on tehty, pinnat ovat puhtaita, eikä jälkeen jää pinnoille kemikaalikalvoja, harmaita jäämiä lattioihin tai hajusteita leijumaan ilmaan. Oletko koskaan ajatellut, että jäämät ovat "täyttä puhdistusainetta" ja erityisesti lapsille ja lemmikeille haitallista.