2015-02-18_Timo_Steve_Pia_small.jpg

Timo ja Pia Kantola, keskellä Steve Hengsperger, Tersano Inc

Tarinamme

Aktiivivesi Suomen takaa löytyvät yrittäjät Pia & Timo Kantola. Meillä on pitkä ura ja kokemus hotelli- ja ravintola-alan yrittäjinä Saksassa ja Suomessa. Kun lapsemme kasvoivat aikuisiksi ja lähtivät tahoilleen opiskelemaan, alkoi mieleemme tulla ajatus tehtävästä, jolla olisi aiempaa suurempi merkitys. Sitähän tavataan sanoa, että sulkiessaan yhden oven, elämä avaa uusia.

Meille tarjoituikin mahdollisuus osallistua maailman parannukseen. Kohtasimme kanadalaisten sukulaisten avustuksella yrityksen, Tersano Inc:n, joka oli tullut innovatiivisella teknologialla sikäläisille markkinoille, visioiden muuttavansa maailman tavan siivota eli “Changing The Way The World Cleans”. Maailmanvalloitus oli lopulta aloitettu, kun tapasimme Kanadan serkkuni ja Steven v. 2012 Amsterdamin ISSA-Interclean-messuilla.

Paljon on siivottu
Hotelli-ravintola-yrittäjinä olemme siivonneet paljon, tuhansia ja tuhansia hotellihuoneita, ravintoloita, keittiöitä, kylmiöitä, saunoja jne. Puhdistusaineita olemme käyttäneet kuin kuka tahansa kotiansa tai työpaikkaa siivoava. Tuttua on niin rasvan haasteet, hajut, tahrat tekstiileissä kuin kaikki muukin vastaan tuleva. Annostelu oli lorautuksin ja tuntui, ettei mistään löydy tarpeeksi vahvaa kemikaalia esimerkiksi kaakelisaumojen homekasvustoihin. Kaikkia kokeiltiin ja myös vahinkoja sattui, kun työskenneltiin ilman suojakäsineitä, suojalaseista tai hengityssuojista puhumattakaan. Käyttöturvatiedotteet olivat jossain, ilman tarkempaa tietoa ajantasaisuudesta. Uskoimme, että käytössämme olleet aineet olivat tutkittuja ja turvallisia, mutta oikeasti vain tuuri on pelastanut vahingoilta.

Ensimmäinen kokeilu
Kuukausi Amsterdamin tapaamisen jälkeen saimme Aktiivivesilaitteen. Pääsimme hiljalleen kokeilemaan ja testaamaan puhdistavaa ja hapettavaa vettä tositoimissa. Pia sanoi ensimmäisellä käyttökerralla, että “Tämähän on kuin sadusta Keisarin uudet vaatteet”. Siltä se tuntui, kun vesi kulki suodattimen läpi, laite hurisi, valot syttyivät ja letkusta tuli VETTÄ. Ensin menimme kokeilemaan kotiin olohuoneen ikkunoita ja hämmästys oli suuri, kun puhdas mikrokuitupyyhe alkoi tuoksua sitruunalle. Tällöin heräsimme pesuainejäämän olemassaoloon ja myöhemmin selvisi, että sitruunan tuoksu ei ole sitruunaa nähnytkään, vaan on limoneeni nimistä ihmiselle haitallista kemikaalia. Seuraava kokeilumme oli likaiselle wc:n kaakeliseinälle ja jälleen hämmästyimme, sillä miettiessämme, millä kaikilla myrkyllisillä kemikaaleilla olimme aiemmin siivonneet samaa pintaa, kun likainen vesi lähti hiljalleen sumutuksesta valumaan ja pienellä mekaniikalla paljasti puhtaat saumat.

Käyttöturvallisuustiedotteiden lukeminen kannattaa,
sillä olemme oppineet, että viinan murhe on todella pieni verrattuna siivouksen kemikaaleihin, joille kaikki päivittäin altistuvat. Jäämä ei pysy vain pinnalla, vaan me hengitämme niitä. Meidät on opetettu uskomaan, että myytävät puhdistusaineet ovat tutkittuja ja turvallisia. Niin ei valitettavasti ole ja siksi yleisessä siivouskäytössä on herkistäviä ja syöpää aiheittavia kemikaaleja. Kemikaalien käyttö on niin laajaa, että kukaan ei tiedä, mille kaikelle nykyiset lapset altistuvat. Vielä surkeampaa on se, että altistumisen vaikutuksia ei tunneta. Haaste on suuri! Huolemme tulevista sukupolvista on vielä suurempi! 50 vuotta kemikaaleja on saanut aikaan paljon pahaa.

Tersanon teknologia
Tersano on onnistunut kehittämään tekniikan, jolla tuotetaan luonnon itsensä kehittämään puhdistusvettä. Parhaat innovaatiot ovat yksinkertaisia ja ihmiskunta on kehittynyt aina innovaatioiden avulla. Tersanon innovaatio on käyttää hapen reaktiivisuutta hyväksi, siis samaa menetelmää, jolla juomavesiä on puhdistettu jo yli 100 vuoden ajan. Uutta on laitteiston tekeminen pieneksi ja edulliseksi. Kun vesi puhdistetaan ensi hyper- tai ultra- tai millä tahansa ylisanalla kuvatuksi puhdasvedeksi, saadaan vesi, jossa ei ole mineraaleja
”syömään” ja reagoimaan veteen lisättyjen happiradikaalien kanssa. Monipuoliset tutkimukset kertovat, että vastatakseen tehokkaasti puhdistavia yleispuhdistusaineita, pitää veteen lisätä happiradikaaleja. Pelkkä puhdasvesi ei puhdista, eikä toisaalta happiradikaalit säily tavallisessa vedessä.

Nyt vuosia myöhemmin, Tersano Inc on kasvanut maailman johtavaksi kemikaalittoman hapettavan puhdistusvesi-tekniikan valmistajaksi. Kohteita on kaikilla mantereilla Etelänapamanner mukaan luettuna. Maailman johtavat ja kaksi suomalaistakin Yliopistoa ovat siirtyneet asiakkaiksi. Sairaaloissakin siivotaan jo SAO™-Aktiivivedellä. Tekniikka on monipuolisesti todistettu, tutkittu ja sertifioitu.

Ilomme on jokainen kohde, joka siirtyy vastuulliseen, oikeaan puhtauteen kanssamme ja vähentää omaa ja ympäristönsä kuormitusta merkittävästi. Teitä on jo monta.

Aktiivivesi Suomi myy tekniikkaa ja välineitä, joilla jokainen työpaikka tehostaa siivouksen tuottavuuttaa, parantaa puhtauden laatuansa, ja vähentää merkittävästi sisäilman ja ympäristön kuormaa. Tersano Inc:n laitteiden lisäksi etsimme jatkuvasti suomalaisille sopivia erinomaisia tuotteita, joita myymme edustajiemme ja nettikauppamme kautta.

Salo, Mathildedal lokakuussa 2018

Timo Kantola